Skip to main content

VOORWOORD

Hilversum als échte Sportstad op de kaart

In juni vorig jaar was ik aanwezig bij de feestelijke opening van de vernieuwde atletiekbaan van GAC. In de toespraak die ik hier mocht houden, vertelde ik me te verheugen op het NK Atletiek Masters, dat toen al op de agenda stond. En nu is het bijna zover. Atleten uit heel Nederland komen op 24, 25 en 26 mei naar Hilversum voor een weekend lopen, werpen en springen.

Ik vind het bijzonder dat zo’n groot nationaal sportevenement in onze Mediastad plaatsvindt, en nog wel op Olympische grond. In het laatste weekend van mei vult de historische Dudok-tribune, een van de oudste houten sporttribunes van Nederland, zich met toeschouwers die atleten aanmoedigen. Een leuk weetje: op 9 augustus 1928 zaten op deze zelfde tribune koningin Wilhelmina, haar echtgenoot prins Hendrik en hun dochter prinses Juliana. De Olympische Spelen vonden dat jaar plaats in Amsterdam en voor de dressuurwedstrijden werd uitgeweken naar Hilversum. De koninklijke familie was hier aanwezig bij de dressuurproef.

De komende jaren is de Dudok-tribune vaker gevuld met atletiekliefhebbers. Want na het NK Atletiek Masters gaat GAC meerdere NK’s organiseren. Hilversum is steeds meer een échte Sportstad. Dat doet me goed, want sporten is goed voor lichaam en geest én werkt verbindend. Op deze plek wil ik ook de vele vrijwilligers bedanken die het NK Atletiek Masters mogelijk maken: jullie inzet is onmisbaar bij de organisatie van zo’n mooi sportevenement.

Het laatste mei-weekend staat in mijn agenda al omcirkeld. Ik sta zeker langs de atletiekbaan. Atleten, ik wens jullie veel succes met jullie sportieve prestaties. En voor alle toeschouwers: heel veel plezier!

Karin van Hunnik

Wethouder Sport, gemeente Hilversum