Info voor juryleden en vrijwilligers

Leuk dat je komt meehelpen als jurylid of als vrijwilliger bij het  Nederlands Kampioenschap Atletiek voor Masters 2023, dat dit jaar op 30 juni, 1 + 2 juli bij AV Athlos in Harderwijk plaatsvindt. In dit informatiebulletin vind je alle belangrijke informatie voor jou als jurylid of als vrijwilliger aan deze NK.

Jurytaken

Klik op onderstaande knop om het PDF te bekijken/downloaden met, mooi gevisualiseerd, de jurytaken van alle betreffende onderdelen van dit NK Masters 2023.


Juryindeling


Instructievideo’s

Baancommissaris Estafette

Baancommissaris Hordenlopen (incl. Steeple)

Baancommissaris

Aankomst/rondetellen

Overgangsregels series/finales

Werkzaamheden Startcommissaris

Extra pogingen werpen en ver/hss

Uitslagbepaling werpen en ver/hss

Talmtijden

Basis instructie Windmeting

Basis instructie EDM

Uitslagbepaling (pols)hoog

Barragespringen (pols)hoog

Verloop wedstrijd ver/hss

Verloop wedstrijd (pols)hoog

Verloop wedstrijd discus/kogelslingeren

Verloop wedstrijd kogelstoten

Verloop wedstrijd speerwerpen

Basis instructie ET


Parkeren

Hoewel we er van uitgaan dat de meesten van jullie op de fiets komen zullen er ook zijn die met de auto komen omdat ze iets verder van Harderwijk wonen. Parkeren kun je aan de Plaggenweg; die weg is speciaal gereserveerd voor juryleden en vrijwilligers. De Strokelweg (waar de atletiekbaan aan ligt), is gereserveerd voor deelnemers. Verkeersbegeleiders zullen je behulpzaam zijn bij het parkeren. Volg hun aanwijzingen op.

Vlak voor de het kantoor van de boswachter ga je rechtsaf en je ziet vanzelf de atletiekaccommodatie. Zie kaart, klik daar op groene icons .

Als je met de fiets komt, kun je je fiets stallen in de fietsenstalling op het Athlos terrein.

Aanmelden

Je hebt van onze jurycontactpersoon een bericht gekregen waar je bent ingedeeld en op welke tijden. Als je op het terrein aankomt is het eerste dat je ziet een tent met het Technical Information Centre (TIC). Zij kunnen je doorverwijzen naar de (witte) vrijwilligers tent die staat op het talud tussen de atletiekbaan en het voetbal veld.

In de vrijwilligerstent kun je je melden bij de jurycontactpersoon, Agnes van Emaus. Je krijgt van haar een poloshirt en een polsbandje. Juryleden krijgen daarnaast ook nog een hesje.

Om de herkenbaarheid te vergroten verwachten we van je dat je het poloshirt draagt als je je taak uitvoert. Poloshirts zijn er in de maten XS tot en met XXL. Het polsbandje is nodig om gratis thee of koffie te krijgen, een lunchpakket of een warme maaltijd als je ook in de avonduren bent ingezet.

Het is de bedoeling dat je samen met de chef jury als één team naar het onderdeel gaat waarop je bent ingedeeld. De chef jury geeft aan wanneer het team naar het onderdeel gaat.

Tijdstip van melden bij de jurycontactpersoon

Als je je hebt opgegeven als vrijwilliger wordt  verwachten we je 30 minuten vóór aanvang van je werkzaamheden  te melden bij de jurycontactpersoon in de vrijwilligerstent.

Ben je jurylid dan zijn de juryvergaderingen:

 • Vrijdag 30 juni: één uur voor aanvang van je onderdeel
 • Zaterdag 1 juli: één uur voor aanvang van je onderdeel
 • Zondag 2 juli: één uur voor aanvang van je onderdeel

(Af)melden

Het kan zijn dat je – om wat voor reden dan ook – toch niet kunt helpen bij dit NK. We zouden dat betreuren maar we zullen daar ons bij moeten neerleggen. Als je niet kunt helpen laat het dan tijdig even weten via de mail jurycontactpersoonathlos@gmail.com of telefonisch 06-21481420

Overnachten

Overnachten kunt je – op eigen kosten – bij Conferentiehotel Bij Fritz op het Bouw en Infrapark ( ca 600 m van de atletiekbaan). Inchecken vanaf 20.00 uur. Het zijn eenpersoonskamers en kosten € 99,50 per nacht incl. ontbijt. Ontbijten kan vanaf 07.00 uur. Zie ook de website www.bouwinfrapark.nl. Er zijn een beperkt aantal 2 persoonskamers beschikbaar.

Reserveren kan via Kees van Gemert, AV Athlos, 06 – 5122 9928 / gemertkees@hotmail.com 

Verlaten wedstrijdterrein

Na afloop van je taak als vrijwilliger of als jurylid kun je ofwel plaats nemen als toeschouwer of via het pad bij het TIC of via de uitgang aan de Plaggenweg het terrein verlaten. Je kunt ook blijven kijken naar de prijsuitreikingen natuurlijk; huldiging van de Nederlandse kampioenen vindt plaats naast de ingang van de kantine.

Protesten

Als atleten protesteren tegen een uitslag of tegen het verloop van een onderdeel verwijs je ze direct naar de scheidsrechter. Ga vooral niet met de atleet de discussie aan maar verwijs ze direct naar de scheidsrechter.

Voor jou als achtergrondinformatie: Protesten, betrekking hebbend op de uitslag of het verloop van het onderdeel, moeten binnen 30 minuten nadat het wedstrijdresultaat officieel is bekendgemaakt worden ingediend. Protesten dienen in eerste instantie altijd mondeling bij de scheidsrechter van het betreffende onderdeel worden ingediend door de atleet zelf of door iemand die namens hem optreedt. Als het protest na het aflopen van het onderdeel wordt ingediend kan de scheidsrechter via het TIC benaderd worden.

Er is geen jury d’appel bij dit NK.

Recordaanvragen

Als een atleet aangeeft dat hij of zij een nieuw Nederlands record heeft neergezet verwijs ze dan direct door naar de chef jury. De chef jury weet welke procedure gevolgd moet worden voor erkenning van een Nederlands record. De chef jury zal tijdelijk de wedstrijd stilleggen om hoogten na te meten en/of werpmateriaal te controleren. 

Verzekering

Athlos heeft een collectieve ongevallenverzekering bij de Atletiekunie voor het geval er een ongeval mocht plaatsvinden. De verzekering is van kracht tijdens het deelnemen als jurylid of vrijwilliger aan dit Nederlands kampioenschap. De verzekering is ook van toepassing tijdens het rechtstreeks gaan naar of komen van de plaats waar dit NK plaatsvindt. Dit geldt ook voor vrijwilligers die geen lid van Athlos of de Atletiekunie zijn.

We wensen je een leuk en aangenaam Nederlands kampioenschap toe en danken je alvast bij voorbaat voor je medewerking!

 • Bike Totaal Schraverus

 • Hotel Harderwijk

 • Petersen

 • Ploeger Logistics

 • Fit & in Balans met Monique

 • MICRO BV

 • Q-AV

 • Bronkhorst Wonen

 • Niels Autowas

 • De Mik Schoonmaakdiensten

 • RunX

 • Gemeente Harderwijk

 • ESBE Sportprijzen

 • Dries van den Berg & Zn

 • Bouw & Infra park

 • De Admiraal

 • Textline

 • Japas

 • Wanipa Thai Food

 • Easytent Verhuur