Skip to main content

Info voor juryleden en vrijwilligers

Leuk dat je komt meehelpen als jurylid of als vrijwilliger bij het NK Atletiek Masters 2024, dat dit jaar op 24, 25 en 26 mei bij GAC Hilversum plaatsvindt. In dit informatiebulletin vind je alle belangrijke informatie voor  juryleden en vrijwilligers.

Jurytaken

Klik op onderstaande knop om het PDF te bekijken/downloaden met, mooi gevisualiseerd, de jurytaken van alle betreffende onderdelen van dit NK Masters 2024.

Jurytaken NK Atletiek Masters 2024


Juryindeling


Instructievideo’s

Baancommissaris Estafette

Baancommissaris Hordenlopen (incl. Steeple)

Baancommissaris

Aankomst/rondetellen

Overgangsregels series/finales

Werkzaamheden Startcommissaris

Extra pogingen werpen en ver/hss

Uitslagbepaling werpen en ver/hss

Talmtijden

Basis instructie Windmeting

Basis instructie EDM

Uitslagbepaling (pols)hoog

Barragespringen (pols)hoog

Verloop wedstrijd ver/hss

Verloop wedstrijd (pols)hoog

Verloop wedstrijd discus/kogelslingeren

Verloop wedstrijd kogelstoten

Verloop wedstrijd speerwerpen

Basis instructie ET


Parkeren

Het NK Atletiek Masters 2024 vindt plaats bij de Gooise Atletiek Club (GAC) in Hilversum:

GAC
Arena 103
1213 NZ Hilversum

Route met de auto:
Neem vanaf de snelweg A27 de afslag Hilversum. Bij de eerste stoplichten houd je rechts aan. Bij de tweede stoplichten ga je linksaf het ArenaPark in (Arena 1). Volg de parkeerinstructies voor het NK Masters. Voor een routebeschrijving via Google Maps klik hier.

Route met openbaar vervoer:
Van het NS station Hilversum Sportpark is het ongeveer 2 minuten lopen naar het GAC-clubhuis en de atletiekbaan. Loop langs het MBO College Hilversum in de richting van het Esso-benzinestation. Voorbij het benzinestation zie je rechts het GAC-clubhuis. Voor reistijden zie de NS Reisplanner.

Aanmelden

Volgende week staat hier hoe vrijwilligers zich kunnen aanmelden.

Tijdstip van melden bij de vrijwilligerscoördinator

Als je je hebt opgegeven als vrijwilliger voor jury of andere taken, verwachten we je 30 minuten vóór aanvang van je werkzaamheden te melden bij de vrijwilligerscoördinator in de vrijwilligerstent. Deze staat op het dakterras van het GAC-hoofdgebouw.

Alle vrijwilligers krijgen (na registratie) een vrijwilligerspolsbandje uitgereikt, waarmee je water/frisdrank, een lunch en een warme maaltijd kunt krijgen. 

Ben je jurylid dan zijn de juryvergaderingen:

•          Vrijdag 24 mei: één uur voor aanvang van je onderdeel

•          Zaterdag 25 mei: één uur voor aanvang van je onderdeel

•          Zondag 26 mei: één uur voor aanvang van je onderdeel

(Af)melden

Het kan zijn dat je – om wat voor reden dan ook – toch niet kunt helpen bij dit NK. Laat het in dat geval tijdig weten via nkvrijwilligers@gach.nl of telefonisch 06-54311177 of – indien niet bereikbaar – via Marc Jordense op 06-54388985.

Overnachten

Overnachten kun je – op eigen kosten maar met een kortingsdeal – bij Amrâth Hotel Lapershoek Arenapark, Utrechtseweg 16 in Hilversum, op een paar minuten lopen van de atletiekbaan.

Reserveren kan via Marc Jordense, GAC, 06 – 54388985 / marc.jordense@gach.nl.

Protesten

Als atleten protesteren tegen een uitslag of tegen het verloop van een onderdeel verwijs je ze direct naar de scheidsrechter. Ga vooral niet met de atleet de discussie aan maar verwijs ze direct naar de scheidsrechter.

Voor jou als achtergrondinformatie:
Protesten, betrekking hebbend op de uitslag of het verloop van het onderdeel, moeten binnen 30 minuten nadat het wedstrijdresultaat officieel is bekendgemaakt, worden ingediend. Protesten dienen in eerste instantie altijd mondeling bij de scheidsrechter van het betreffende onderdeel worden ingediend door de atleet zelf of door iemand die namens hem optreedt. Als het protest na het aflopen van het onderdeel wordt ingediend kan de scheidsrechter via het TIC benaderd worden.

Er is geen jury d’appel bij dit NK.

Recordaanvragen

Als een atleet aangeeft dat hij of zij een nieuw Nederlands record heeft neergezet verwijs ze dan direct door naar de chef jury. De chef jury weet welke procedure gevolgd moet worden voor erkenning van een Nederlands record. De chef jury zal tijdelijk de wedstrijd stilleggen om hoogten na te meten en/of werpmateriaal te controleren. 

Verzekering

GAC heeft een collectieve ongevallenverzekering voor het geval er een ongeval plaatsvindt. De verzekering is van kracht tijdens het deelnemen als jurylid of vrijwilliger aan dit Nederlands kampioenschap. De verzekering is ook van toepassing tijdens het rechtstreeks gaan naar of komen van de plaats waar dit NK plaatsvindt. Dit geldt ook voor vrijwilligers die geen lid van GAC of de Atletiekunie zijn.

We wensen je een leuk en aangenaam Nederlands kampioenschap toe en danken je alvast bij voorbaat voor je medewerking!